De scoutinggroep uit Leidschendam
Scouting Pius 12

Scheepsjongens

Leeftijd: 10-12

De Scheepsjongens zijn jongens van 10 tot 12 jaar die houden van actie en avontuur. In kleine groepjes vormen ze samen een “bak”. In het thema van het boek Scheepsjongens van Bontekoe beleven ze verschillende avonturen.

Bij mooi weer zijn de Scheepsjongens op het water te vinden. Iedere bak heeft een eigen kano waarmee ze spelletjes doen op de sloten achter het Pius Plein en tochten maken.
In de winter staat het programma meer in het teken van EHBO, proefjes, techniek, muziek en nog veel meer.

Kom gratis kijken!

De bijeenkomst is op zaterdag van 14.00 tot 17.00 op het Pius XII plein

Een eigen kano!

scheepsjongens in een kanoDe Scheepsjongens zijn verdeeld in bakken (groepjes) van maximaal vier scheepsjongens. Iedere bak heeft een kano, waarmee de scheepsjongens in het zomerseizoen op avontuur gaan. Dit avontuur kan van alles zijn: een kanotocht van Zoetermeer via Stompwijk naar de Vlietlanden of een wedstrijd waarbij een parcours gevaren moet worden. Om deze activiteiten veilig te kunnen doen en nog leuker te maken krijgen de scheepsjongens instructie in kanoën: Wat zijn de regels op het water? Hoe kan ik snel een bochtje draaien met een kano? Hiervoor heeft de groep vier sterke Canadese kano’s.

Mix van Sport, Spel en Avontuurscheepsjongens in een kano

De Scheepsjongens doen allerlei activiteiten. De Scheepsjongens leren met kaart en kompas een route te lopen, wat natuurlijk vooral in de praktijk geoefend wordt. Tijdens een andere bijeenkomst bouwen ze een toren met pionier palen. Ook EHBO, technische proefjes, verven en allerlei spelletjes ontbreken niet in het programma. Scouting is af en toe wat theorie maar vooral heel veel leren door te doen. Naar buiten en daar de wereld ontdekken.  Ook een kampvuur en gezelligheid hoort er absoluut bij!

Het Zomerkamp

Een van de hoogtepunten van het jaar is voor de Scheepsjongens het Zomerkamp. Het zomerkamp vindt plaats in de eerste week van de basisschoolvakantie, op een eiland midden in het natuurgebied de Nieuwkoopse Plassen. De Scheepsjongens slapen met hun bak in een tent. Bouwen een vlot, doen een hele dag spelletjes in en op het water of trekken een dag de volle natuur in. Al ruim 50 jaar organiseert scouting Pius XII zijn kamp in Nieuwkoop waar steeds nieuwe dingen te beleven zijn.

Bekijk lidmaatschap